Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op via 06 - 444 94 507.

Speciaal voor koppels waarbij één partner sterk een scheiding overweegt en de ander de relatie nog een kans wil geven


Relatie-Evaluatie Begeleiding 

 

Relatie-Evaluatie Begeleiding is een nieuwe wetenschappelijke benadering, die speciaal ontwikkeld is voor: 

  • Iedereen die de relatie nog een kans wil geven, ook al heeft de partner een scheiding of het uit elkaar gaan ter sprake gebracht.
  • Iedereen die een scheiding of het uit elkaar gaan overweegt, maar nog twijfelt of dit de juiste beslissing is.
  • Iedereen die onzeker is of ze aan de relatie willen werken om problemen op te lossen en eerst wil onderzoeken of uit elkaar gaan of bij elkaar blijven de juiste keuze is.

 

Waarom Relatie-Evalutie Begeleiding en geen traditionele therapie?

Bij relatietwijfels bevinden partners zich vaak emotioneel op verschillende plekken. De één zoekt antwoorden op zijn of haar twijfels, terwijl de ander misschien ook twijfels heeft, maar wil zich meer focussen op het opbouwen van een positieve toekomst samen.

Je kunt dit proces vergelijken met twee mensen in een roeiboot. De ene peddelt in de richting van hun bestemming, terwijl de ander zich afvraagt of hij of zij überhaupt nog in de boot wil blijven.

Deze koppels hebben een gestructureerd proces nodig dat verschilt van traditionele relatietherapie. 

Alle modellen in traditionele relatietherapie gaan ervan uit dat beide partners klaar zijn om aan hun relatie te werken. Maar als de partner met serieuze relatietwijfels daar emotioneel nog niet aan toe is, kan traditionele relatietherapie minder effectief zijn of zelfs een averechts effect hebben. En in plaats van vooruitgang te boeken, kan therapie voor beide partners daardoor juist een hele frustrerende ervaring worden (Owen, Duncan, Anker & Sparks, 2012).

Om deze koppels te ondersteunen, is Relatie-Evaluatie Begeleiding ontwikkeld.

Het doel bij Relatie-Evaluatie Begeleiding is om te reflecteren en de beste richting van acties te overwegen 

Anders dan traditionele relatietherapie focust Relatie-Evaluatie Begeleiding zich niet op het direct oplossen van problemen, maar begint het met het in kaart brengen of deze problemen überhaupt op te lossen zijn.

Het doel van Relatie-Evaluatie Begeleiding is ook niet om jou te helpen om uit elkaar te gaan. Relatie-Evaluatie Begeleiding is hier om jou te helpen besluiten welke kant op te gaan. 

De redenen om uit elkaar te gaan worden gerespecteerd, terwijl we samen kijken naar de mogelijkheden om de relatie te herstellen.

Jullie worden beiden met compassie en respect behandeld, ongeacht hoe je op dit moment in de relatie of het huwelijk staat. No bad guys and good guys.

Relatie-Evaluatie Begeleiding creëert steunomgeving voor koppels met serieuze relatietwijfels, daarom ligt de focus in Relatie-Evaluatie Begeleiding op drie mogelijkheden:

Pad één: status quo – alles hetzelfde in de relatie houden.
Pad twee: scheiding/uit elkaar gaan.
Pad drie: zes maanden toewijding aan relatietherapie, het onderwerp scheiding wordt in deze periode niet besproken, waarna een koppel het besluit kan nemen om bij elkaar te blijven of niet.

 


Wat je kunt verwachten

Voor de partner die twijfelt:

- Je krijgt helderheid in wat je wil en vertrouwen over de richting die je op wil met je relatie.
- Je leert jouw rol begrijpen in de uitdagingen van je relatie.
- Het helpt je partner om jouw gevoel en ervaringen beter te zien en te begrijpen.
- Potentieel: de scheiding zal meer constructief verlopen, als dit het pad is die je kiest.


Voor de partner die de relatie wil behouden:

- Het vertraagt het uitvoeren van de scheiding en geeft jou en je partner de tijd om te reflecteren op de relatie.
- Het geeft jou de kans om het beste van jezelf te laten zien. Je leert jouw rol in de problemen begrijpen en krijgt handvatten in wat je kunt doen om je relatie een kans van slagen te geven.
- Het helpt jou de gevoelens en ervaringen van je partner die naar deze problemen hebben geleid te begrijpen.


Voor beide: 

- De hulp die je krijgt is minder intens dan wanneer je in relatietherapie gaat.
– Je maakt een plan van aanpak, indien jullie besluiten om aan de relatie te werken;
– Individuele tijd is impactvol, maar wordt vaak als zeer positief ervaren; en zelfs een persoon die een stap terug heeft gezet, ontvangt veel waarde uit het eerste gesprek en wenst om terug te komen voor de tweede of de derde sessie;
– Therapie kan voor koppels met relatietwijfels verloren tijd en weggegooid geld zijn. Relatie-Evaluatie Begeleiding helpt jullie snel te ontdekken of jullie tijdens therapie resultaten zullen boeken.

Voor wie is Relatie-Evaluatie Begeleiding niet geschikt?

Relatie-Evaluatie Begeleiding is niet geschikt voor:

  • Koppels die te maken hebben met huiselijk geweld;
  • Koppels waarbij één partner gedwongen wordt om deel te nemen aan Relatie-Evaluatie Begeleiding;
  • Wanneer één partner al definitief heeft besloten uit elkaar te gaan en via de sessies probeert de ander te overtuigen om hetzelfde te doen.

Logistiek

  1. Intakegesprek: We starten met een telefonische intake van 20 minuten per persoon om te begrijpen waar jullie staan en wat jullie nodig hebben.

  2. Sessie(s) (1 tot maximaal 5): Tijdens de sessies krijgt ieder individu ruime persoonlijke, een-op-een tijd. We nemen alles stap voor stap, zodat jullie de ruimte hebben om alles grondig te verkennen.

Aan het einde van elke sessie beslist het koppel of ze een volgende sessie willen of nodig hebben.

 

 

Door de unieke structuur van de sessies is dit proces uitstekend geschikt voor online afspraken.

 
Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met me op via 06 - 444 94 507. 

 

Over Anna Asmus

 

Als relatietherapeut ben ik gespecialiseerd in het werken met koppels die op het punt staan om te beslissen of ze willen scheiden of samen verder willen gaan. Vaak heeft één partner meer twijfels over de relatie dan de ander en wil hij of zij voorkomen een 'verkeerde' keuze te maken. Ze maken zich zorgen over de 'wat als'-vragen die later kunnen opkomen. Daarnaast spelen er zorgen zoals: 'Als ik voor anderen kies (bijvoorbeeld het gezin), waar blijf ik dan in dit verhaal?'. De andere partner is daarentegen vaak wel klaar om samen te bouwen aan een positieve toekomst.

Voor deze koppels is een gestructureerd proces nodig, dat verschilt van traditionele relatietherapie. Een aanpak waarin ruimte is voor beide perspectieven en waarin rekening wordt gehouden met de verschillende posities van beide partners. Op deze manier kunnen ze stap voor stap onderzoeken waar de mogelijkheden voor herstel liggen en wat de beste keuze is voor hun toekomst.

Wanneer tegenstrijdige gedachten en gevoelens, tussen wat je weet en voelt, de vraag oproepen: 'Moet ik blijven of moet ik gaan?'

Heeft je partner aangegeven dat ze overwegen om de relatie te beëindigen?


Overweegt je partner een scheiding, maar wil jij de relatie herstellen? Bekijk deze gratis video en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

Ontvang


Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan?


Deze 7 vragen kunnen je helpen om je te oriënteren

Een besluit om te scheiden of niet is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Maar het heeft ook kolossale consequenties. Daarom wil ik je uitnodigen om vaart te minderen…. omdat dit besluit geen haast vereist.

Ontvang

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.